Pikantne juust Bakštein

Bakštein on lehmapiimast valmistatud poolkõva juust. Nimi tähendab saksa keelest “telliskivi”. Ilmselt oli selle iseloomuliku juustu kuju see, mis seda määratles. Bakštein leiutati Belgias ja on nüüd eriti populaarne Saksamaal ja Austrias. 

Juust on väljastpoolt kaetud söödava koorikuga, mis moodustub punasest, tugevalt lõhnavast hallitusest. Juustu värvus varieerub valgest kuni helekollaseni. Juustul on vürtsikas maitse ja spetsiifiline lõhn, mis küpsedes muutub veelgi tugevamaks ja intensiivsemaks. Juust on kergelt magusa maitsega. 

5.2520.95

Kategooria: POOLKÕVAD JUUSTUD

Bakšteini serveeritakse koos viilutatud leivaviiludega. Sobivad joogid on: õlu, õunasiider, kangendatud vein. Jätke juust enne serveerimist 30 minutiks toatemperatuurile, et see saaks oma maitse täielikult välja arendada.

Säilitage juustu külmas kohas, isoleerides selle teistest toodetest, millega see võib oma “aroomi” jagada. Soovitame seda juustu hoida külmkapis õhukindlas pakendis.

 Tootja SMILTENES PIENS on üks Läti suurimaid piima töötlemisettevõtteid.

Koostisosad: pastöriseeritud piim, kaltsiumkloriid, piimhappebakterite puhaskultuur, mikroobiensüüm, keedusool, värvaine beetakaroteen, puhaskultuur Brevibacterium linens.

Toitumisalane teave 100g kohta: energia: 1218 кДж/293 ккал, rasvad 23,0 g, sh. küllastunud rasvhapped 14,0 g,  süsivesikud 0 g, sh. suhkur 0 g, valgud  21,6 g, sool 1,8  g.

Säilitamistingimused: +2°C — +8°C.

Toodetud Lätis.

Arvustused

Tooteülevaateid veel ei ole.

Ole esimene, kes hindab toodet “Pikantne juust Bakštein”

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Seotud tooted