1. Esileht
  2. /
  3. KÕVAD JUUSTUD
  4. /
  5. VINTAGE WHITE CHEDDAR LAAGERDUNUD 16 KUUD 200 GR

VINTAGE WHITE CHEDDAR LAAGERDUNUD 16 KUUD 200 GR

Vintage White Cheddar on pastöriseeritud lehmapiimast valmistatud Briti kõva juust, mille rasvasisaldus on 35%.

Pika valmimise tulemusena saavutatakse kreemjas maitse, mis ühendab endas mõõdukat teravust ja vürtsikust, kerget happesust ja meeldivat pähklist järelmaitset.

Vintage White Cheddar on legend Edela-Inglismaalt krahvkonnalt Somerset.

Cheddar on ehk kõige kuulsam inglise juust.

Seda lisatakse erinevate roogade koostisosana – pitsa, supid, võileivad, julienne.

Huvitava, et elanikud Ühendkuningriigi armastavad Cheddari ja sinepi või banaanide kombinatsiooni, mida on pestud siidri või nõrkade veinidega.

3.75
Kategooria: KÕVAD JUUSTUD

Vintage White Cheddar sulab hästi. Küpsetades annab see maitsva kooriku. Need omadused tegid temast omamoodi “universaalsõduri” paljude koduperenaiste köökides. Sellest juustust saab suurepärane kaste, mis on väga hea lisand lihale, kalale, köögiviljadele ja röstsaiale. Juust lisatakse pärast nõude tulelt eemaldamist, kuna see võib kihistuda. Paneeringus praetuna osutub see väga maitsvaks.

Võileibu ja sändvitše valmistatakse sageli juustuga, seda lisatakse munapudrule, omlettile, sufleele, vormiroogadele, püreesuppidele, pastale. Cheddarit kasutatakse sageli riisiroogade valmistamiseks, lillkapsast küpsetatakse ahjus. Ja neist saab maitsvaid soolaseid küpsiseid.

Cheddar on juustutaldrikul tavaline stammkunde. Seda serveeritakse punaste puuviljaveinide või õllega. Ja pidulikuks õhtusöögiks – kombineerituna vintage portveinidega. 

Pool tundi enne söömist tuleks juust külmkapist välja võtta, et see saaks oma struktuuri tagasi.

Seotud tooted