Talvel tahaks midagi kuumemat 🙂 🔥 Ja mis võiks olla veel parem kui sütitav 💃 Mehhiko köök!
Teeme quesadillat. See tähendab “juustutortillat”. Tegemist on maisijahust valmistatud Mehhiko tortilladega – erinevate täidistega tortilladega, mille asendamatuks koostisosaks on juust. Klassikaliste tortillade asemel võite võtta pita või õhukese pitaleiva.
Tortillad praetakse, mille tõttu sulab sees olev juust ja ühendab kogu täidise. Täidise jaoks võite võtta mistahes liha, köögivilju, seeni ja juustu.
Juustu kohta. Soovitatav on kasutada hästi sulavaid sorte.
Juust quesadillade jaoks
Klassikalise quesadilla retsept näeb välja selline:
Tortillat praetakse kuumal pannil pool minutit, seejärel laotakse sellele riivjuustu täidis, mis on segatud peeneks hakitud sibulaga, eelnevalt praetud liha, hapukoor ja tšilli ning suletakse teise tortillaga.
Tortillat praetakse mõlemalt poolt kaks minutit (üks minut mõlemalt poolt). Selle aja jooksul peaks sees olev juust sulama, mida rohkem juustu, seda tugevamini koogid ühenduvad.
Saate rooga lõigata mistahes suurusega tükkideks.
Quesadillasid serveeritakse neljandikku lõigatud vürtsikate kastmetega, nagu salsa või hapukoor. Selle roa juurde sobib hästi kerge köögiviljasalat.
Proovige oma võimalusi, katsetage täidisega.
Head isu!