Gorgonzola on Itaalia sinihallitusjuust, millel on iseloomulik soolane maitse ja kreemjas tekstuur. Seda toodetakse lehma täispiimast ja tal on Itaalias kaitstud päritolunimetus (DOP).
Erindused ja omadused:
– Pehme, kreemjas konsistents
– Rikkaliku, kirbe ja pähklipäraste nootidega maitse.
– Iseloomulikud sinised hallituse jälgid
– Rikkalikult valku, kaltsiumi ja B12-vitamiini sisaldav.
– Sisaldab kasulikke probiootikume
Gorgonzola sobib hästi koos:
– Pirnid, õunad, viinamarjad
– Mesi ja viigimarjad
– Kreeka pähklid ja mandlid
– Punane vein, eriti magus vein
– Palsamiäädikas
Serveeri gorgonzola juustutaldriku osana, kasuta seda kastmetes, pastades ja salatites. See juust sulab suurepäraselt, mistõttu on see ideaalne koostisosa kuumade roogade jaoks.
Arvustused
Tooteülevaateid veel ei ole.