Pähklite kasulikkus
Pähklid sisaldavad palju kasulikke aineid, millest üks on polüküllastumata rasvhape Omega-3. See avaldab soodsat mõju veresoonte seisundile, aju aktiivsusele ning aitab säilitada nooruslikkust ja ilu.
Üks võimalus pähklite söömiseks on teha neist kaste. Seda maitsvat ja tervislikku rooga armastatakse Kaukaasias, Euroopas ja Aasias.
Millega serveeritakse pähklikastet?
Aga pähklikaste on peaaegu universaalne, kuid on mõned toidud, mis sobivad sellega hästi.
* Esimesena mainitakse liha ja kodulinnuliha. Pähklikaste on kõige tavalisem lisand.
* Keedetud köögiviljad kreeka pähklikastmega võivad muutuda igapäevasest söögist delikatessiks.
* Jaapanis serveeritakse pähklikastet sushide ja rullide juurde, sest usutakse, et see täiendab nende mahedat maitset.
* Itaalias võib leida pähklikastmega pastat.
Satsivi
See kaste sobib kõige paremini kodulindude juurde, kuid seda võib serveerida ka vasikaliha keele ja köögiviljadega. Seda võib kasutada ka salatikastmeks ilma hapukoore, majoneesi või õli lisamata.
Ideaalis valmistatakse kaste kanapuljongil, lisades komplekti humala-suneli vürtse.
Koostisained:
* Pähklipasta – 200 g;
* granaatõunamahl – 125 ml;
* vesi – 150 ml;
* küüslauk – 4 küüslauguküünt;
* värske koriander – 30 g;
* Jahvatatud punane pipar – 5 g;
* jahvatatud pipar – 5 g;
* Soola – maitse järgi.
Valmistamismeetod:
- Haki koriander noaga peeneks.
- Suruge küüslauk läbi pressi.
- Lahjendage granaatõuna mahl sooja keedetud veega.
- Lahustage granaatõunapasta seguga. Lisage küüslauk ja maitsetaimed, segage hästi läbi.
Pähkli-küüslaugukaste kalale või köögiviljadele
Koostisained:
* pähklipasta – 200 g;;
* küüslauk – 5 küüslauguküünt;
* sidrun – 0,5 tk;
* vesi – 0,3 l;
* sool, vürtsid – maitse järgi.
Valmistamismeetod:
- Jahvatage küüslauk läbi pressi, segage see pähkliseguga.
- Maitsestage soola ja pipraga ning lahjendage sooja veega.
- Pigistage poole sidruni mahl pähklitega kaussi ja segage.
Sidrunimahl ja küüslauk parandavad köögivilja- ja kalaroogade maitset.
Pähkli- ja juustukaste pasta jaoks
Kreemjas kreemine kreeka pähklikaste on maitsev kaaslane pastale. Sobib ka kala, mereandide ja kanarinnale. See sobib kõige paremini kana ja pastaga.
Koostisained:
* Pähklipasta – 200 g;
* topeltkreem – 100 ml;
* kõva juust – 50 g;
* värske petersell – 50 g;
* Sool, jahvatatud must pipar maitse järgi.
Valmistamismeetod:
Haki petersell jämedalt.
- Riivi juust peeneks ja sega kokku koore, soola ja pipraga.
- Lahustage petersell koores.
- Segage blenderi või köögikombainiga.
Pähklikaste sobib suurepäraselt lihaga ja linnulihaga, pasta ja köögiviljade juurde. Seda võib määrida leivale ja kasutada salatikastmeks.
NB! Lisage pähklipastale mett ja te saate maitsva lisandi pannkookidele ja pannkoogidele.