Kas olete kunagi mõelnud, miks mesi on juustutaldrikus kohustuslik komponent? Paljude jaoks on see üsna ebatavaline kombinatsioon. Ja ikkagi, arutame selle üle.
Miks serveeritakse mett juustuga?
Esiteks aitab maitsete kontrastsus paljastada iga koostisosa toone, muutes need intensiivsemaks. Magusa ja soolase kombinatsioon on üsna populaarne paljudes maailma köökides.
Teiseks saada hämmastavaid maitseelamusi, proovides esmapilgul kokkusobimatuid tooteid. See unustamatu kogemus võib jääda teie lemmikkombinatsiooniks.
Ajalugu omistab selle tandemi prantsuse gurmaanidele, kellele meeldib maitsetega katsetada. Juust meega on paljudes Euroopa riikides juba ammu traditsiooniline hommikusöök.
Juust ja mesi. Kuidas neid kombineerida?
Juustu ja mee duo peetakse kõige väljapeetumaks, kuigi juustuvaagnal serveeritakse ka viinamarju, viigimarju, pirne, õunu, harilikku küdooniat, rosinaid ja ploome.
Kui juustu serveeritakse aperitiivina, on parem tükeldada mitte rohkem kui kolm sorti, lisades kreekerid. Noh, kui magustoiduks, siis siin saate oma kujutlusvõimele vabad käed anda. Juust serveeritakse toatemperatuurini soojendatuna ja mesi on serveerimisnõus alati vedel.
Millist juustu süüakse meega?
Gastronoomia moesuundade kujundajad on pärast paljusid katseid saavutanud sellise eduka maitse tasakaalu:
- valgehallitusjuustud, nagu brie, camembert ja pehme tekstuuriga kohupiimast valmistatud juustud – ricotta, feta, mozzarella, Adyghe, sobivad ideaalselt lillelisteks meesortideks. Nende kombinatsioon loob magustoidu, mis sulab suus;
- mascarpone on kombineeritud mistahes meenektariga, kuid lavendliga avaldab see originaalset peent järelmaitset;
- kõvadele juustudele nagu Parmesan ja Cheddar ning sinise hallitusega sortidele on partneriks rikkaliku ja särava lõhna ja maitsega mesi – tsitruselised, koriander, ristik, lutsern;
- Gruyeres sobivad tatra meega. Selle tandemi järelmaitses on kerge kibedus;
- Ülikõvad juustud sobivad ideaalselt pärna nektariga. See tasakaalustab suurepäraselt vananenud piimatoote teravust ja pikantsust;
- Maasdami ja Gouda pähkline maitse ning rikkalik vürtsikas bukett aitavad paljastada kastanimett.
Need on vaid soovitused, kuigi gastronoomiliste gurude omad. Proovige leida oma parim kombinatsioon juustust ja meest.
Kuidas juustu serveeritakse meega?
Puuvili on ka juustu- ja mee taldriku tähtsam osa. Piduliku rootsi laua jaoks võib sellist magustoitu täiendada õuntega, ananassidega, tumedate viinamarjadega, harilike küdooniatega, kiividega, ploomidega, kirssidega, pirnidega, nektariindega, viigimarjadega, maguskirssidega ja kuivatatud ploomidega. Peotäis kreeka pähkleid, mandleid ja seedermännipähkleid täiendavad juustu koostist ja parandavad selle maitset.
Siin on mõned reeglid, mida juustuvaagna kokkupanemisel järgida:
- asetage juustud väikesteks viiludeks neutraalsest, õrnast kreemist kuni soolase, mõru, vürtsikani;
- erinevate tüüpide vahel peaksite panema tooteid, mis erinevad värvi ja kontsistentsi poolest;
- valitakse õrn viskoosne mesi ilma väljendunud aroomita;
- taldrikut on kasulik täiendada moosiga või hapuka moosiga;
- leiba ei pakuta juustuvaagna maiustuste juurde.
Olge oma kulinaarsetes tegevustes julgemad. Proovige toiduaineid kombineerida täiesti kujuteldamatul viisil. Tõenäoliselt ei õnnestu teil juustu meega rikkuda, kuid oma parima magusa meistriteose loomine on väga tõenäoline.
Meie valmiskomplektid aitavad teid eksperimenteerimisel.
2 kommentaari. Leave new
Lugedes seda artikli kohe tuli tahtmine juustu süüa . Õnneks, külmkapis on grüyer ning mesi ja pähkleid ka olemas. Tõesti väga maitsekas kombinatsioon!
Head isu! 🙂